Neem contact op

+31 88-87 87 888

Verenigd Rotterdam op FacebookVerenigd Rotterdam op Instagram

 

Het gebaar voor hamsteren? Ja, makkelijk, die graaiende handjes. Sinds Irma Sluis, Nederlands bekendste gebarentolk, naast zorgminister Bruins het teken voor hamsteren uitbeeldde, kent iedereen het. Zo moet het ook gaan met de Hamster Borrel Plank, hopen de bedenkers. De wat?

 

Dove Rotterdammers helpen

De Hamster Borrel Plank is een houten plank vol lekkernijen van bekende Rotterdamse horeca-ondernemers. Samen met Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam), willen ze graag het werk van deze dovenorganisatie onder de aandacht brengen. Gebarentaal staat sinds de persconferenties over corona in ‘the picture’ en dat is niet meer dan logisch, vinden de bedenkers.

Het idee ontstond toevallig , via de kinderen die elkaar kennen van voetbal. ,,Je komt aan de praat en hoort dat het werk van de dovenstichting door corona stil ligt’’, zegt de Rotterdamse wijnspecialist Ian van Eck, eigenaar van Ian en Wijn.

Borrelen

,,Ook de horeca heeft het moeilijk. We besloten de handen ineen te slaan, want we merken dat mensen juist nu behoefte hebben om met elkaar te borrelen.’’

En al borrelend kun je gebarentaal leren. Op de plank staan namelijk de gebaren die samen Hamster Borrel Plank maken: graaiende handjes, een borrelglaasje naar je mond brengen en een plank. Wil je meer leren, dan kun je bij de plank een kaartspel over gebarentaal bestellen.

Dove Rotterdammers helpen met Hamster Borrel Plank
Wijnen

Het lekkers komt naast de wijnen van Ian en Wijn van Booij Kaasmakers (kaas), New Fork (jam en noten), 21 Pinchos (ham), Casa Reinders (worst) en Brasserie De Eenling (balkenbrij, pickels).

Een deel van de opbrengst gaat naar Verenigd Rotterdam, de organisatie met werkprojecten met doven. Alle pakketten (vanaf 39,95 euro voor vier personen) worden door Verenigd Rotterdam ingepakt en thuisbezorgd. De plank is ook los verkrijgbaar (14,95 euro), net als het kaartspel (7,50 euro).

De website van de Hamster Borrel Plank is te vinden via https://www.hamsterborrelplank.nl/

Source: