Neem contact op

+31 88-87 87 888

Verenigd Rotterdam op FacebookVerenigd Rotterdam op Instagram

 

Samen met Aafje Zorggroep en Lelie zorggroep is Verenigd Rotterdam het plan aan het uitwerken om culturele activiteiten aan te gaan bieden aan de bewoners van de verzorgingshuizen en de 75 plussers die zelfstandig wonen in de wijk onder de noemer van Verenigd Rotterdam.
Dit zal ook in samenwerking zijn met de basisscholen in de wijk die ook hun bijdrages gaan leveren, denk aan heel eenvoudige optredens zoals een leerling van de basisschool die een boek voorleest of groter, een optreden verzorgd door een jazzband.

Deze zullen live gestreamd gaan worden aan andere verzorgingshuizen en mensen in de wijk zodat zij dit bijvoorbeeld op hun smart tv of tablet kunnen bekijken. De verbondenheid in de wijk zal hierdoor zeker toenemen. Generaties zullen elkaar ontmoeten.

Hiervoor waren we al actief om een bemoedigingsfilmpje te maken in deze nare tijd voor de ouderen die het bijzonder zwaar hebben.
Het verhaal van de kerststukjes door de Stichting Crooswijk kwam ook langs deze weken. Dit is meegenomen in het filmpje waardoor het verweven is tot een bijzonder verhaal voor de stad waarin vooral de bewoners centraal staan.”