Neem contact op

+31 88-87 87 888

Verenigd Rotterdam op FacebookVerenigd Rotterdam op Instagram

 

Met trots presenteren we u het project van de "Hamster Borrel Plank"!

Wat ging er aan vooraf?

Sociaal ondernemer Ricardo Verweij had eerder al contact met het Rotterdams dovenontmoetingscentrum Swedoro om gezamelijke werktrajecten op te gaan zetten voor doven en horende. Hierover sprak hij met penningmeester René van der Boezem. Deze trajecten kwamen nu onder druk te staan vanwege de onzekere periode voor de toekomst.

Hamster Borrel Plank LOS met Skyline Rotterdam De horecasector is ook zwaar getroffen in het Corona tijdperk. Hierover sprak Ricardo met zijn bevriend vinoloog Ian van Eck die een aantal maanden geleden voor zichzelf was gestart als wijnleverancier aan de horeca. Zijn handel stond natuurlijk ook direct onder grote druk. Razendsnel was hij omgeschakeld naar bezorging aan de particulier en dat gaf gelukkig direct een groot aantal klanten. Bezorging van eten was sowieso in trek in de tijd dat de restaurants gesloten waren.

Ian stelde voor om een borrelbox te gaan bezorgen met hoogwaardige delicatessen verzameld van lokale horecaleveranciers. Ricardo spinde verder door te bedenken dat de doven van Swedoro zouden bijdrage aan de uitvoering.

Omdat het gebaar voor “hamsteren’ zou heel bekend was geworden in Nederland, bedacht Ricardo dat dit een goede naam zou zijn voor het product.
Daarna maakten we een bijzondere opvallende en praktische gedegen houten borrelplank onder de naam “Hamster Borrel Plank” . Deze woorden werden met gebarentaal CO2 gelaserd in de plank gegraveerd samen met de naam van onze stad “Rotterdam” en een afbeelding van de skyline.

De inhoud voor op de plank bestaat uit luxe delicatessen zoals Serano ham, kaas, worst, brie, tomatenjam en toastjes. De keuze bestaat uit 2 series; een luxe en extra luxe en zal worden samengesteld door Ian. Deze worden aangeboden in een kartonnen doos. (Vergelijkbaar met de kerstpakketten)
De producten zijn vers.

Er kan ook een leuk gebarenspel toegevoegd kunnen worden. Leuk om als gezelschapsspel te spelen tijdens de lockdown periode. Swedoro heeft een leuk memoryspel van het Nederlandse Gebarencentrum hiervoor ter beschikking.
Dit alles wordt gepresenteerd onder het motto: ‘we creëren weer gezelligheid tussen de mensen.

En wat gebeurde er daarna?

In de weken daarna werd er snel zakengedaan met alle betrokkenen. Eerst werd er met het bestuur van dovenontmoetingscentrum Swedoro gesproken en werd een werkwijze afgestemd. Daarna werden de leveranciers uitgenodigd en het assortiment bepaald.
Ieder kreeg een taak om zorg te dragen dat het product piekfijn in orde zou zijn. De website werd rap in elkaar gezet en promotiefilmpjes werden er gedraaid met de dove filmcrew.
Er werd standvastig doorgewerkt en dat resulteerde met het online gaan van de website op dinsdag 5 mei 2020, precies zoals in de planning was opgenomen en de eerste leveringen op vrijdag 9 mei 2020 net voor Moederdag. Als klap op de vuurpijl hebben we de bekende doventolk Irma Sluis gevraagd mee te helpen met het project en heeft zij dit toegezegd en gedaan.

Delicatessen met Hamster Borrel PlankDoelen van het hamster-borrel-plank project :
  1. Extra omzet te generen voor de horecaleveranciers en de horecabedrijven in deze lastige periode.
  2. Geld inzamelen voor het generen van nieuwe gezamenlijke werktrajecten voor de doven samen met horende. Zo creëren we innoverende en actieve initiatieven met als doel om de doven een nog actievere rol te laten verkrijgen in de maatschappij en baanbrekend werk te verrichten waarbij samenwerking en praktische hulpverlening centraal staat.

Voor meer informatie over dit project of om de Hamster Borrel Plank te bestellen kunt u terecht bij:

  • de website https://www.hamsterborrelplank.nl
  • en via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.